Gospo Bojano Ažman smo spoznali na Šuštarski nedelji, kjer je pristopila do našega stojnice, kjer smo predstavljali projekt Tržič – mesto dobrih misli in želja. Ideja o združevanju in povezovanju različnih institucij ter zavodov v mestu Tržič jo je navdušila. Samoiniciativno se je javila, da nam bo pomagala pri izdelavi izdelkov, ki bodo nastajali v okviru našega projekta tekom celotnega šolskega leta. V podjetju RogLab, s katerim tudi sodeluje, je razrezala 1000 usnjenih trakov, na katere je z laserskim tiskalnikom vgravirala besede: sreča, ljubezen, radost, hvaležnost, veselje, sočutje… in logo našega projekta.

Obiskala nas je tudi med učnimi urami gospodinjstva. Učenci 6. razreda so pod njenim mentorstvom Iz usnjenih trakov izdelovali zapestnice in sicer tako, da so vanje vpletali kitke, izdelane iz bombažne preje različnih barv.
S seboj je prinesla tudi postriženo in oprano ovčjo volno, mikalnik in kolovrat. Naučila nas je osnov mikanja in predenja volne. Otroci so bili navdušeni. Niso mogli verjeti, koliko truda je potrebnega, da iz ostrižene ovčje dlake izdelamo npr. pulover, tkanino. Gospa Bojana z veseljem in srčnostjo prenaša dediščino naših babic na mlade rodove. Mi smo ji izjemno hvaležni.

(Skupno 480 obiskov, današnjih obiskov 1)